Wegwijs in het financieel jongerenwerk!

Michel Weening is sinds 2021 bezig met het onderzoeken naar hoe jongerenwerk kan worden ingezet om financiële problemen onder jongeren tegen te gaan.

Met de destijds nieuwe rol financieel jongerenwerker is door Michel ingezet op voorlichting en preventie. Tijdens de pilot heeft hij kunnen onderzoeken welke methoden werken en hoe laagdrempelige inzet tot goede resultaten leidt.

Met zijn boek Wegwijs in het financieel jongerenwerk! zet Michel financieel jongerenwerk echt op de kaart en daar zijn we trots op! Een boek vol handvatten onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken en literatuur.

Maandag 12 februari heeft Michel de eerste uitgave overhandigd aan wethouder Tycho Jansen.  

“In de pilotjaren hebben we veel nieuwe inzichten opgedaan. Zo zien we dat jongeren, die niet om hulp durven te vragen bij een wijkteam of de sociale dienst, wel de financieel jongerenwerker weten te vinden. Dat komt vooral omdat je als financieel jongerenwerker binnen alle domeinen van de jongere te vinden bent, maar ook omdat het gewoon een stuk laagdrempeliger is. Daar maak je het verschil!” aldus Michel.

Lees hier het persbericht namens de gemeente Zwijndrecht. 

Het boek is hier te bestellen: Boek: Wegwijs in het financieel jongerenwerk – Geschreven door Michel Weening BSW (boekenbestellen.nl)