Volwassenen en ouderen

Schermafbeelding 2021-12-20 om 14.45.05

Alarmering

Multiracial seniors dining together at home terrace - Elderly people having at dinner on house patio

Eet gezellig mee

pexels-andrea-piacquadio-3768131 (1)

Ouderenadviseur

Volunteer helping elderly man

Maaltijden thuis

Alarmering

Met alarmering heeft u in geval van nood 24 uur per dag hulp binnen handbereik. Dat is een veilig gevoel en een goede ondersteuning als u zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen! Diverz heeft twee mogelijkheden: alarmering in huis en mobiele alarmering.

Wij sluiten het systeem aan op uw telefoonlijn. Het systeem werkt alleen in huis. De alarmknop draagt u om uw hals of pols. Is er een noodsituatie? Dan drukt u op de alarmknop. Binnen 45 seconden heeft u verbinding met een medewerker van de meldcentrale. De centrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en onderneemt direct actie op basis van uw melding. Bij spoed stuurt de medewerker onmiddellijk een ambulance, brandweer of politie. Ook informeert de medewerker uw familieleden. Geen spoed? Dan schakelt de medewerker mantelzorg of professionele alarmopvolging in, afhankelijk van de afspraak die we met u hebben gemaakt. Zij hebben dan de sleutel van uw huis en komen u helpen.

Voelt u zich buiten niet altijd even veilig en zeker? Bent u soms wat verward of heeft u last van dementie? Wilt u weer onbezorgd naar buiten? Kies dan voor mobiele alarmering! Met één druk op de knop bent u dag en nacht verzekerd van hulp dichtbij! Het systeem werkt via een klein, lichtgewicht, oplaadbaar en waterdicht apparaatje met GPS. Via de knop maakt u verbinding met uw mantelzorger of met de meldkamer, afhankelijk van uw keuze. De ontvanger weet automatisch waar u bent. Ook als u valt, ontvangt uw contactpersoon automatisch een bericht. Indien ingesteld, verzendt het apparaatje ook een berichtje als u de ingestelde veilige zone verlaat. Mobiele alarmering geeft veel familieleden en mantelzorgers rust.

Graag informeren wij u uitgebreid over de mogelijkheden en kosten. Neem dus gerust contact met ons op.

Eet gezellig mee

Eten en gezelligheid horen bij elkaar, zeker in een van onze wijkkeukens of het seniorenrestaurant! Als u aanschuift hoeft u niet zelf te koken, is eten weer gezellig en krijgt u belangrijke voedingswaarden binnen. De vrijwillige gastheren en -vrouwen zorgen voor een fijne sfeer en prima bediening. Uiteraard zijn uw familieleden, vrienden en buren ook van harte welkom!  Bekijk hieronder de mogelijkheden.

 • Het seniorenrestaurant (Norderstedtplein 14)
  Maandag en woensdag 12:00-13:30 uur.

 

 • Wijkkeuken Xiejezo (Grote Beerstraat 10)
  Maandag 12:15 t/m 13:00 uur.
 • Wijkkeuken Hart van Meerdervoort (Perkstraat 57)
  Dinsdag 11:00 tm 13:00 uur.
  (kosten €3,50 p.p.)

 

We horen graag wanneer we u mogen verwelkomen. Aanmelden kan tot 2 werkdagen van tevoren.

Ouderenadviseur

Met raad en daad staat de onafhankelijke ouderenadviseur u bij! Niet alleen u, maar ook uw mantelzorger, familie of buren. De ouderenadviseur luistert graag naar u en weet als geen ander waar ouder wordende mensen tegenaan lopen als het gaat om wonen, zorg, welzijn en financiën. De adviseur kent de mogelijkheden van instanties en het aanbod van organisaties. Ook is de ouderenadviseur op de hoogte van de ingewikkelde wetten en regels. Hij helpt u graag. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt binnenlopen tijdens de spreekuren of een afspraak maken bij u thuis. Neem gerust contact op met onze ouderenadviseur.

Maaltijden thuis

Het kan iedereen gebeuren, (tijdelijk) niet of nauwelijks voor de eigen maaltijd kunnen zorgen. Dan biedt de maaltijdendienst van Diverz uitkomst. We hebben verschillende mogelijkheden voor bewoners in Zwijndrecht. Ook kunt u indien van toepassing, korting krijgen via de sociale dienst.

Deze maaltijden kunt u langere tijd in de koelkast bewaren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. U warmt de maaltijden op in de magnetron. Heeft u geen magnetron? Geen probleem! U kunt er één in bruikleen krijgen. U stelt zelf uw menu samen uit het grote assortiment vlees, vis, groente, aardappelen, rijst, pasta, enzovoorts. Indien gewenst kunt u uw menu afmaken met salade, soep en een toetje. Eet smakelijk!

De service voor warme maaltijden is bijzonder geschikt voor mensen die de eigen maaltijd niet meer zelf kunnen opwarmen in de magnetron. De warme maaltijd ontvangt u dus al warm van ons en eet u direct op. Eet smakelijk!

U meldt zich aan en bestelt eenvoudig de gewenste koude of warme maaltijden. Dat kan met het formulier dat u van de bezorger krijgt of in de webwinkel www.diverz.uwmaaltijd.nl . Indien nodig helpen we u graag bij het invullen! Neem voor meer informatie en aanmelden gerust even contact met ons op.

Email Adres

Telefoonnummer

Social Media