Volwassenen en ouderen

Ouderenadviseur

Met raad en daad staat de onafhankelijke ouderenadviseur u bij! Niet alleen u, maar ook uw mantelzorger, familie of buren. De ouderenadviseur luistert graag naar u en weet als geen ander waar ouder wordende mensen tegenaan lopen als het gaat om wonen, zorg, welzijn en financiën. De adviseur kent de mogelijkheden van instanties en het aanbod van organisaties. Ook is de ouderenadviseur op de hoogte van de ingewikkelde wetten en regels. Hij helpt u graag. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt binnenlopen tijdens de spreekuren of een afspraak maken bij u thuis. Neem gerust contact op met onze ouderenadviseur.

Eet gezellig mee

Eten en gezelligheid horen bij elkaar, zeker in een van onze wijkkeukens of het seniorenrestaurant! Als u aanschuift hoeft u niet zelf te koken, is eten weer gezellig en krijgt u belangrijke voedingswaarden binnen. De vrijwillige gastheren en -vrouwen zorgen voor een fijne sfeer en prima bediening. Uiteraard zijn uw familieleden, vrienden en buren ook van harte welkom!  Bekijk hieronder de mogelijkheden.

 • Het seniorenrestaurant (Norderstedtplein 14)
  Maandag en woensdag 12:00-13:30 uur.

 

 • Wijkkeuken Xiejezo (Grote Beerstraat 10)
  Maandag 12:15 t/m 13:00 uur.
 • Wijkkeuken Hart van Meerdervoort (Perkstraat 57)
  Dinsdag 11:00 tm 13:00 uur.
  (kosten €3,50 p.p.)

 

We horen graag wanneer we u mogen verwelkomen. Aanmelden kan tot 2 werkdagen van tevoren.

Personenalarmering Diverz

Als inwoner van de gemeente Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht kunt u gebruikmaken van de personenalarmering van Diverz, zowel binnenshuis als buitenshuis. U staat 24 uur per dag direct in verbinding met de meldkamer door simpelweg op een knop te drukken, wat u een veilig gevoel geeft. U kunt kiezen voor professionele opvolging of mantelzorgopvolging.

Bij professionele opvolging neemt de meldkamer direct contact op met een professionele organisatie. Een wijkverpleegkundige komt na melding bij u langs om hulp te bieden. Bij mantelzorgopvolging gaat de melding via de meldkamer naar uw eerste contactpersoon. Deze persoon kan direct reageren en indien nodig verdere stappen ondernemen. Deze flexibele keuze biedt u snelle en doeltreffende hulp in noodgevallen. Diverz biedt deze dienst al vanaf €18,50 per maand, aangepast aan uw behoeften, zodat u extra rust en veiligheid in uw dagelijks leven ervaart. Lees verder:

Maaltijdendienst Diverz / Maaltijden aan huis

Voor inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht bezorgt Diverz warme en koelverse (koude) maaltijden aan huis. U kunt langdurig of tijdelijk gebruikmaken van deze maaltijdendienst, bijvoorbeeld na een operatie.

U kunt kiezen uit warme maaltijden en koelverse (koude) maaltijden. Vrijwilligers van Diverz helpen u graag met het openmaken van de maaltijdendozen, het opscheppen en eventueel snijden van vlees. Zij kunnen u ook ondersteunen bij het aan tafel gaan, bijvoorbeeld als u geheugenproblemen heeft. Er wordt rekening gehouden met diëten en u kunt kiezen uit verschillende portiegroottes (klein/normaal/groot). De koelverse (koude) maaltijden kunt zelf verwarmen in de magnetron.
De vrijwillige bezorgers/chauffeurs van Diverz hebben een signalerende rol: zij maken graag een praatje met u, helpen bij het invullen van de menulijst en houden een oogje in het zeil. Lees verder: 

 

Vervoer met ANWB AutoMaatje

Bent u (tijdelijk) minder mobiel en woont u in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht? Dan kunt u gebruikmaken van ANWB AutoMaatje voor vervoer naar bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis, fysiotherapie of een bezoek aan familie of het theater. Dit kan ook in de avond en het weekend. Een vrijwillige chauffeur rijdt u tegen een kleine onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten. Op verzoek loopt de chauffeur mee naar uw afspraak en wacht in de wachtkamer. Lees verder:

 

Email Adres

Telefoonnummer

Social Media