Tuinopfrisdag een groot succes

Met vrijwilligers en professionals van welzijnsorganisatie Diverz zijn we afgelopen weekend aan de slag gegaan met de Tuinopfrisdagen voor oudere bewoners in Zwijndrecht. In het kader van NLdoet maakten we de tuintjes weer helemaal lenteklaar.

Vrijdag 15 maart startten we bij wijklocatie Xiejezo met een heleboel emmers, gereedschap en bloemetjes gedoneerd door Florensis. In groepjes gingen we langs verschillende adressen en stonden vele ouderen ons al op te wachten.

Iedere tuin is weer uniek en wat frist het op met een bezem en groene zeep, het nodige snoeiwerk, om vervolgens de nog lege potten of perkjes te vullen met de fleurigste bloemen. Ook konden we bewoners helpen door hen te wijzen op Zwijndrechtvoorelkaar, hét vrijwilligersplatform. Een dame van 80 was heel handig met haar iPad en met een klein beetje hulp kon ze haar hulpvraag plaatsen. Ook constateerden we dat bij een bewoner het afstapje in de tuin niet helemaal veilig meer was. Hiervoor gaan we een vrijwilliger van onze klussendienst inzetten, zodat mevrouw weer makkelijk de tuin in kan.

Wij danken de medewerkers van Rabobank, Dirk van den Broek Zwijndrecht, Sophiapromenade, Rotaract en de vrijwilligers die zich individueel hebben aangemeld voor hun vrijwillige inzet. Met vele handen bezorgden we een glimlach bij de ouderen zodra de tuin werd aangepakt. Zo krijgt iedereen zin in de lente!