Start ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht

In Zwijndrecht is donderdagmiddag 30 juni 2022 het startsein gegeven voor ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht. Het was een officiële aftrap met de wethouder Ronald de Meij, regiomanager West Nederland ANWB Leo Bekker en directeur-bestuurder Diverz Yvonne Zuidgeest bij het hoofkantoor van Diverz, waarvandaan het initiatief gecoördineerd wordt. Toekomstige vrijwillige chauffeurs voor ANWB AutoMaatje waren ook aanwezig bij de opening.

Elke rit een nieuw sociaal contact
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. Elke rit is meer dan vervoer alleen. De vrijwillige chauffeur kan eventueel iemand naar binnen begeleiden. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk is er een extra mogelijkheid voor de minder mobiele mensen om weer deel uit maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: ANWB AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, bridgen in een wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

ANWB AutoMaatje start in Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht  

ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht is een samenwerking tussen gemeente Zwijndrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Diverz, ANWB, veel enthousiaste vrijwilligers en met ondersteuning van het Oranje Fonds.
Het landelijk initiatief ANWB AutoMaatje is opgericht in 2015 en is op dit moment actief in 100 gemeenten in Nederland (cijfers mei 2022).

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje op telefoonnummer 078 620 60 66 (bereikbaar ma t/m do van 09.00 tot 12.00 uur). De medewerker van Diverz koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hem/haar in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt € 0,35 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met  Nicole Blom of Antoinette Tuijtel op T 078 620 60 66 of E automaatje@diverz.info. Meer info op www.diverz.info/anwb-automaatje

Links:

http://www.anwb.nl/automaatje