Sport en bewegen bij Diverz

Sport en bewegen bij Diverz gaat altijd samen met ontmoeting

Gezondheid is een groot goed. Dat vraagt om een gezonde leefstijl waar sporten en bewegen deel van uitmaken. Door te sporten en bewegen worden veel gezondheidsproblemen voorkomen en blijft uw conditie op pijl. Veel organisaties in Zwijndrecht en Heerjansdam werken daarom samen aan een breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten in de directe omgeving.

Diverz is één van de organisaties die op verschillende locaties beweeg- en sportactiviteiten aanbiedt die geschikt zijn voor deelnemers van alle niveaus. Diverz denkt bij bewegen niet direct aan een rondje hollen langs de oevers van de Devel of je in het zweet werken in een sportschool, maar ook aan bewegen dichter bij huis of zelfs in huis. Diverz is immers geen sportclub die meedoet aan een wedstrijd-competitie. De sport- en beweegactiviteiten van Diverz richten zich op specifieke doelgroepen zoals ouderen en vrouwen. Om te ontspannen en om gezondheidsproblemen te voorkomen. Alle sport- en beweegactiviteiten hebben een recreatief karakter. Naast inspanning is er ook altijd ruimte voor ontmoeting.

Geen puf om te sporten? Wij durven te stellen: energie volgt op actie!
Om u uit te dagen in beweging te komen, is in wijkcentrum Kubiek een zogenaamd ‘KRACHTpunt’ ingericht met informatie over het aantal calorieën dat u verbruikt bij het stofzuigen in huis. Daarnaast bevat het ‘KRACHTpunt’ ook een ‘KRACHTproef’, een uitdaging voor deelname aan een challenge ballonstompen, ballonnen opblazen met een fietspomp en andere kleine beweeg uitdagingen. Of wat dacht u van een wedstrijd pingpongballen vangen met de stofzuiger? Een leuke wedstrijd voor jong en oud, staand of zittend. Kom langs en ontdek zelf hoe leuk het is. Hieronder vindt u een greep uit ons aanbod van sport- en beweegactiviteiten.

Een greep uit ons aanbod
Binnen onze wijkcentra worden er diverse sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Zo is bijvoorbeeld in wijkcentrum ‘t Klankbord recent de groep “Samen bewegen 50+” gestart. Op dinsdagmiddag van 13.30 – 14.15 uur wordt er op muziek gewerkt aan het versterken van de spieren. Op diezelfde dinsdagmiddag wordt er in wijkcentrum Kubiek de lessen Tai Chi voor beginners en gevorderden gegeven.

Als dat voor u een stapje te ver is, zijn er ook andere sport- en beweegactiviteiten. Meer bewegen voor ouderen (MBvO) wordt in wijkcentrum Kubiek op woensdagochtend en in  wijkcentrum De Nederburgh op vrijdagochtend gegeven. Tijdens deze lessen wordt op een rustige manier en met ondersteuning van een stoel aan de conditie gewerkt.

Vanaf medio maart gaat vanuit wijkcentrum De Nederburgh een enthousiast groepje fietsers wekelijks met de e-bike op pad. Zij verzamelen op donderdagochtend vanaf 9.30 uur en vertrekken om 10.00 uur. Zij fietsen in de regio tussen de 20 en soms wel 45 km.

Op donderdagochtend komt in wijkcentrum Kubiek tussen 09.30 – 12.00 uur wekelijks een groepje actief bij elkaar om gezellig een balletje te slaan tijdens een ochtendje tafeltennis.

Iedere dinsdag rond 10.00 uur vertrekken “de Kwekkende voetjes” vanuit Kubiek. Een gezellige groep enthousiaste deelnemers wandelen samen een route in Zwijndrecht. Onderweg is er een stop om samen even koffie te drinken.

Een gevarieerd sport- en beweegaanbod dus waar naast inspanning altijd ruimte is voor  ontmoeting.

Het complete overzicht van onze sport- en beweegactiviteiten vindt u per locatie op Wijklocaties – Diverz. Wilt u meer informatie of een keertje meedoen, bel dan met de administratie van Kubiek 078 – 6126364 of mail met administratiekubiek@diverz.info.