Repair Café 10 jaar in Hart van Meerdervoort

Diverz feliciteert Repair Café Zwijndrecht met hun 10 jarig bestaan! 

Weggooien? Mooi niet! 

Dit is de slogan van het Repair Café.  
In het kader van duurzaamheid is de gedachte hierachter dat een groot deel van verspilling voorkomen kan worden door apparaten en onderdelen een tweede leven te geven. 

Ineke de Kok, oprichter van Repair Café Zwijndrecht vertelt: 
“10 jaar geleden hebben wij met behulp van de Vaste Burchtkerk het Repair Cafe opgericht.  
Het concept bestond al maar nog niet in Zwijndrecht, dit bracht mij op het idee om dit op te gaan starten. Omdat ik het professioneel wilde aanpakken heb ik Diverz benaderd. Zo is de samenwerking tot stand gekomen, en hebben wij op 6 april 2013 het Repair Café geopend.

Vanaf het begin waren we gelijk actief en zijn we steeds meer gaan uitbreiden.  
We begonnen met 15 vrijwilligers maar inmiddels staat de teller al op ruim 30!  
Het is fijn om te zien dat er nog vrijwilligers zijn die 10 jaar geleden ingestapt zijn en nog steeds met veel plezier actief zijn binnen het Repair Café.  
Het is vaak meer dan een gewone reparatie, het is de saamhorigheid en de gezelligheid die de sfeer maakt.  
Ik merk dat mensen opbloeien en het gevoel hebben dat ze iets nuttigs doen. Er zijn mensen bij geweest die timide binnen kwamen, en nu geheel opgebloeid zijn.  

De locatie Hart van Meerdervoort is voor ons de ideale locatie voor het Repair Café. Het is centraal gelegen, goed bereikbaar en de ruimte is groot en huiselijk. Het is een warme plek waar mensen zich fijn voelen. We zijn van 1 keer per maand naar 2 keer per maand gegaan, en we merken dat mensen vanuit andere steden ook naar Zwijndrecht komen. Dat is leuk om te zien.”

Ineke geeft aan: ‘’ Het Repair Café zie ik als mijn kindje’’.  
Ze vertelt dat ze voorlopig nog niet van plan is om te stoppen, en hoopt nog vele jaren aan het roer van het Repair Café te staan. 

Het Repair Café is geopend op de 1e –  en de 3e zaterdag van de maand, van ’s ochtends 10.00 uur tot ’s middag 14.00 uur in Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 in Zwijndrecht.