Regenboogcafé eerste vrijdag van de maand

Regenboogcafé denkt verder dan huisje, boompje, beestje

Als Anna vrijdag binnenloopt bij wijklocatie ’t Klankbord is er aan het eind van de ochtend al heel wat gaande. De tafels worden gedekt, in de keuken wordt gekookt en de gastheren en -vrouwen zorgen voor een gezellige sfeer. Het Regenboogcafé gaat namelijk van start. 

“We starten altijd met een gezamenlijke lunch,” vertelt Anna. “Ongedwongen samen eten, elkaar ontmoeten en vooral jezelf zijn, daar gaat het hier om. Het mooie is dat iedereen daaraan meehelpt. En voor wie dat interessant vindt, gaan we na de lunch het gesprek met elkaar aan.” Anna is mede organisator van het Regenboogcafé. Samen met Gé, Art en de professionals Jacqueline en Minassie wordt er met inwoners uit de regio het café vormgegeven.

Thema’s worden actief voorbereid door bewoners en vrijblijvend aangeboden om met elkaar de dialoog aan te gaan. Dit kan gaan over vriendschap, veiligheid of bijvoorbeeld geloof. Iedereen mag een bijdrage leveren en zijn of haar talent inzetten. Dit is dé plek waar ruimte is voor ideeën, ook als meningen verschillen.

Deze maand is het Pride Month, een themamaand waarin speciaal aandacht wordt besteed aan de positie, emancipatie en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en andere mensen van de LHBTIQ+ gemeenschap.

Bij Diverz wordt er iedere maand aandacht besteed aan de community door o.a. het Regenboogcafé. Iedere eerste vrijdag van de maand van 12.00 – 15.00 uur is er een lunch in ’t Klankbord aan de Klarinetsingel 3 in Zwijndrecht. Hierbij wordt een thema centraal gesteld. De tafels worden zo ingericht dat er een veilige sfeer is voor gesprekken, maar ook om samen spelletjes te spelen. Na het bespreken van een thema, dat geheel vrijblijvend is, is er ruimte om na te praten. Soms heeft iemand net iets meer nodig dan een goed gesprek en kan samen met de professional gekeken worden welke weg te bewandelen.

“Het mooie aan het Regenboogcafé is dat ik mensen vriendschappen heb zien sluiten en dat  buurtbewoners zelfs plannen hebben gemaakt om samen te gaan reizen,” vertelt Jacqueline. “Hier kijkt men verder dan huisje, boompje, beestje en veiligheid, vertrouwen en continuïteit is gewaarborgd.”

Dit regionale café wordt bezocht door inwoners in leeftijd van 50+ maar ook buurtbewoners van andere leeftijden zijn welkom. De groep groeit enorm en daarmee de diversiteit ook. Wilt u ook een keer aansluiten? Neem dan contact op met de centrale locatie van Diverz via telefoonnummer 078 620 60 60.