Internationale Vrouwendag druk bezocht

Eén Zwijndrecht, kent vele krachtige vrouwen. Dat blijkt wel uit de opkomst vrijdag 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag 2024. Het thema dit jaar ‘Eén wereld, duizend vrouwen’ viert de overeenkomsten en verschillen tussen vrouwen uit Nederland met allerlei culturen.

Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren, werd in de middag bij wijklocatie Kubiek allerlei workshops georganiseerd en was er een markt waar vrouwelijke ondernemers zichzelf en hun producten lieten zien. Dat vrouwen uit Zwijndrecht van alle markten thuis zijn, blijkt wel uit het gevarieerde aanbod: van zelfgemaakte kaas en cupcakes tot juridisch advies. Ook waren er workshops waar creativiteit, bewegen, wellness en zelfverdediging voor vrouwen centraal stond.

In de avond opende wijklocatie Hart van Meerdervoort haar deuren voor ruim 60 vrouwen. Gülseren, Hassna en Fatmata van Turkish Delight vertelden hét verhaal achter hun succesvolle onderneming. Aansluitend werd gezamenlijk gegeten. Er was een proeverij met zelfgemaakte hapjes uit allerlei culturen en natuurlijk zou het geen vrouwendag zijn zonder af te sluiten met muziek en dans.

Koken, eten en dansen verbindt deze krachtige vrouwen. Emancipatie is namelijk nooit klaar en daar dragen wij als welzijnsorganisatie ons steentje zeker aan bij om dit in beweging te houden, voor alle vrouwen!

Benieuwd welke activiteiten wij voor en door vrouwen organiseren? Bekijk onze activiteitenroosters op www.diverz.info of neem contact op met 078-620 60 60.