Festival van Woorden bracht veel samenhorigheid

Het Festival van Woorden is afgelopen weekend afgesloten met een gezellig samenzijn. Op zaterdag 2 september vond het eindevent plaats in Spektakel, dit als afsluiting van een reeks workshops Zing Nederlands met me en workshops Spoken Word voor jongeren.

Het event duurde van 15.00 tot 17.00 uur en iedereen was welkom. Het festival bood een middag vol plezier en informatie over taallessen van Diverz en de bibliotheek.

Na de opening door artiest Elten Kiene en Yvonne Zuidgeest volgde een optreden Spoken Word van Elten. Met zijn krachtige woorden wist hij het publiek te raken en te inspireren.  Daarnaast was er ook een korte workshopachtig optreden  “Zing Nederlands met me”, waarbij een zangdocent het publiek begeleidde bij het zingen van Nederlandse liedjes. Samen werd er uit volle borst gezongen en veroorzaakte een geweldige sfeer van samenhorigheid.

Als kers op de taart was er een optreden van Ersoy Demir, een getalenteerde volkszanger. Hij bracht Nederlandse en Turkse muziek ten gehore en zorgde ervoor dat iedereen meezong en danste op de vrolijke klanken. Het was een feestelijke ervaring. Dat bleek wel uit het feit dat de dansvloer snel gevuld was. 

Tijdens het festival werden er ook heerlijke hapjes gemaakt en door vrijwilligers van de wijkkeuken geserveerd. Het was een perfecte aanvulling op de gezellige sfeer en zorgde ervoor dat iedereen kon genieten van zowel de muziek als het culinaire genot. Ook waren er leuke kinderactiviteiten zoals een kleurwedstrijd, sjoelen en schminken.

Het Festival van Woorden op 2 september was een succes en bracht mensen van verschillende culturen bij elkaar.