Diverz vergroent, maar dan wel samen!

Een groene leefomgeving doet goed. Naast dat een groene leefomgeving een positieve invloed heeft op mens en dier, zorgt meer groen ook voor koelte in de zomer en een betere afwatering in natte periodes. Wat begon met een rondje om het pand van wijkcentrum Hart van Meerdervoort met voormalig burgermeester Hein van der Loo, is met groot enthousiasme opgepakt door het opbouwwerk en team CAZ van Diverz en bij bewoners van de wijk Kort Ambacht. Zo ontstond in samenwerking met gemeente Zwijndrecht en PAK AAN! het mooie initiatief om te vergroenen rondom wijkcentrum Hart van Meerdervoort.

Op dit moment is er bij Hart van Meerdervoort een ruim betegeld terras aanwezig. Idee├źn over het plan zijn vorig jaar besproken met vrijwilligers en omwonenden van de wijklocatie. De gesprekken hebben ertoe geleid dat de tegels plaats zullen maken voor meerdere plantenvakken, met daarin verschillende soorten planten en bloemen. En het mooie is dat bewoners en vrijwilligers niet alleen betrokken zijn geweest vanaf de schets, maar ook zullen helpen bij het onderhouden van het groen.

Samenwerken aan een prettige leefomgeving zorgt voor verbinding in de wijk. Deze week vinden al de eerste voorbereidingen plaats van dit groene project. We willen iedereen van harte uitnodigen om op 30 maart 16:00 uur langs te komen om te helpen samen de buurt groener te maken. Onder het genot van een kopje koffie of thee steken we de handen uit de mouwen.

Neem voor meer informatie contact op met Diverz via: 078 625 9670
Hart van Meerdervoort vindt u aan de Perkstraat 57 te Zwijndrecht.