Diverz en de Bibliotheek Aanzet erkennen kleur op Paarse Vrijdag

Op vrijdag 9 december vieren scholen in heel Nederland dat iedereen zichzelf mag zijn. Een boodschap waar Diverz en de bibliotheek geheel achter staan. Met de kleur paars (de kleur van kracht) laten we zien dat iedereen mag zijn wie die is.

In de bibliotheek aan het Norderstedtplein staat een ‘paarse’ tafel waar allerlei boeken liggen die aansluiten bij het onderwerp ‘zijn wie je bent’. Denk hierbij aan titels zoals: Queer in het Licht en Gloei van Edward van de Vendel. De Paarse Vrijdag Krant ligt ook op de tafel en is gratis mee te nemen. In de krant staan persoonlijke verhalen van leerlingen die laten zien waarom Paarse Vrijdag belangrijk is voor elke leerling. De Paarse Vrijdag krant en een kleurrijke wuppie kun je gratis meenemen, maar op=op.

Bij deze roepen we ook iedereen op om iets paars te dragen op vrijdag 9 december. Dit kan van alles zijn: van een paarse trui tot paarse sneakers of een armband. Belangrijkste is dat jij draagt waar jij je fijn bij voelt. Door met zijn allen paars te dragen, laten we zien dat we allemaal achter de boodschap staan: ‘jij mag zijn wie je bent!’