Diensten Wonen met Zorg

DIENSTEN WONEN MET ZORG (DWZ)

  • Bent u af en toe wat vergeetachtig of geregeld in de war?
  • Heeft u of uw naasten te maken met dementie?
  • Heeft u hulp nodig om langer zelfstandig thuis te blijven wonen?
  • Voelt u zich geregeld eenzaam en heeft u behoefte aan contact?
  • Bent u mantelzorger en heeft u het zwaar?

Neem dan contact op met DWZ!

Voor wie?
Veel mensen krijgen bij het ouder worden te maken met geheugenproblemen. Dit kan variëren van vergeetachtigheid tot dementie. Hierdoor is vaak wat hulp nodig om op een zo prettig mogelijke manier zelfstandig te blijven wonen. Ook zorgen geheugenproblemen ervoor dat het lastiger wordt om deel te nemen aan de maatschappij. Hierdoor ligt eenzaamheid op de loer. DWZ doet er alles aan om deze eenzaamheid te voorkomen.

 

Wat kan DWZ bieden?

Activiteiten
In Zwijndrecht organiseert DWZ activiteiten speciaal voor mensen met geheugenproblemen. Tijdens deze activiteiten is er veel individuele aandacht waardoor de bezoekers zich gehoord  en gezien voelen. Activiteiten die DWZ organiseert zijn o.a. koffieochtenden, creatieve activiteiten en spelmiddagen.

Dagopvang light
Dit is een laagdrempelige vorm van dagopvang die wordt begeleid door vrijwilligers. Meerdere keren per week is het mogelijk om zonder verplichtingen aan te sluiten bij deze groep. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Binnen deze groep is er een grote vrijheid in wat de groep wilt doen, niets moet en alles mag.

Clientondersteuning
Één van de collega’s van DWZ bezoekt u thuis en bespreekt met u of uw naasten wat er nodig is om zo lang lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Hierbij worden verschillende onderwerpen besproken zoals o.a. hulpmiddelen, zorg, mantelzorgondersteuning en eventueel begeleiding bij het verhuizen naar een passende huisvesting.

Contact
DWZ is een samenwerkingsverband tussen Aafje, Swinhove en Diverz. Door deze samenwerking zijn wij breed georienteerd en kunnen wij u informeren over alle diensten in Zwijndrecht en omgeving die u het beste kunnen ondersteunen bij het zo lang mogelijk comfortabel thuis wonen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact met Diverz opnemen met Marian Don via: 078-6206060 / m.don@diverz.info