Certificaat ‘Gezonde Locatie’ voor Xiejezo

Wijkcentrum Xiejezo heeft het certificaat ‘Gezonde Locatie’ van JOGG TeamFit ontvangen. Het certificaat is afgelopen maandag in Xiejezo uitgereikt door wethouder Ronald de Meij. Waar na de uitreiking alle aanwezigen hebben kunnen genieten van een gezonde lunch met het Boerenbord.

Xiejezo heeft het afgelopen jaar 8 challenges voltooid die allemaal te maken hadden met gezondheid. Zo is sinds dit jaar 1/3 van de maaltijden/gerechten bij Xiejezo een gezondere keuze, daarvan is er tenminste één zonder vlees en/of plantaardig. De challenges zijn in samenwerking met JOGG TeamFit tot stand gekomen.

Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sport-, buurt- en vrijetijdsomgeving, onder andere door het voedingsaanbod gezonder te maken. Xiejezo is de eerste wijklocatie van Diverz die het certificaat ‘Gezonde Locatie’ aangeboden krijgt. “Een gezonde keuze moet makkelijk en lekker zijn,” benadrukt Yvonne Zuidgeest, directeur-bestuurder van Diverz. “Ik ben trots op ons team, dat hard heeft gewerkt én wijkcentrum Xiejezo tot een gezonde locatie heeft gemaakt, dit vinden wij een unieke prestatie,” aldus Claudia Groen, sociaal cultureel werker.

Gezond eten is niet in alle huishoudens even gebruikelijk of betaalbaar. Diverz pakt daarom graag de verantwoordelijkheid om samen met bewoners manieren te vinden om dit toegankelijk te maken voor iedereen.