ANWB AutoMaatje 2500ste rit

ANWB AutoMaatje Zwijndrecht & Hendrik-Ido-Ambacht heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt: de 2500ste rit is gereden! Ter gelegenheid van deze prestatie, en ter viering van het tweejarig bestaan van AutoMaatje, werden deelnemer Gonda (86) en vrijwillige chauffeur Ad in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen, overhandigd door coördinator Nicole Blom.

Gonda, die regelmatig gebruik maakt van AutoMaatje, deelt haar enthousiasme: “Het is geweldig om de 2500ste rit te hebben meegemaakt, vooral met Ad, die mij vaak wegbrengt. Ik ben ontzettend blij met AutoMaatje. Het biedt mij de mogelijkheid om naar belangrijke afspraken te gaan of om een bezoek te brengen aan een bouwmarkt of tuincentrum. Op verzoek gaat de chauffeur mee naar binnen om te helpen. Ook voor langere ritten, zoals vakanties, gebruik ik AutoMaatje. Mijn vakantie begint al zodra ik in de auto stap.”

Chauffeur Ad benadrukt het belang van deze dienst: “Het is een waardevolle ervaring om minder mobiele inwoners te ondersteunen bij hun vervoer. Je ontmoet veel mensen, jong en oud, en kunt hen echt helpen met vervoer naar bijvoorbeeld de dokter, het ziekenhuis, fysiotherapie of familiebezoek. Vandaag breng ik deze mevrouw naar het tuincentrum en help ik haar de goederen naar huis te brengen. Het vrijwilligerswerk voor ANWB AutoMaatje geeft veel voldoening, vooral omdat je ziet hoezeer het gewaardeerd wordt door de deelnemers. Ik raad gepensioneerden aan, die ook geïnteresseerd zijn om chauffeur te willen worden, om contact op te nemen met AutoMaatje.”

Coördinator Nicole Blom spreekt haar enthousiasme uit: “In minder dan twee jaar hebben we al 2500 ritten verzorgd. Dankzij onze toegewijde vrijwilligers van ANWB AutoMaatje krijgen mensen weer de kans om deel te nemen aan activiteiten en eropuit te gaan, ook in de avond en het weekend. Een speciale dank aan de vrijwillige chauffeurs en de matchmakers die dit mogelijk maken.”

Speciaal aanbod: Ga met AutoMaatje naar Intratuin
De eerste 25 deelnemers die met ANWB AutoMaatje naar Intratuin gaan deze zomer, krijgen ter viering van de 2500ste rit gratis koffie/thee met appeltaart aangeboden namens Intratuin. De tegoedbon ontvangt u van de chauffeur tijdens de rit naar Intratuin.

Over ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje Zwijndrecht & Hendrik-Ido-Ambacht is een samenwerking tussen de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, Diverz, ANWB en vele enthousiaste vrijwilligers. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en het is niet nodig om lid te zijn van de ANWB. Deelnemers betalen alleen een kleine onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer aan de chauffeur.

Doe mee!
Wilt u ook gebruik maken van ANWB AutoMaatje (voor inwoners van de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht), of lijkt het u leuk om als chauffeur aan de slag te gaan? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur via 078 620 60 66 of automaatje@diverz.info. Voor meer informatie kunt u terecht op www.diverz.info/automaatje.