ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht rijdt de 1000ste rit!

ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt. Om dit te vieren ging de wethouder Steven van Die mee met de 1000ste rit en werden er bloemen uitgereikt.

De 1000ste  rit vond plaats met Marcel als chauffeur, waarbij Maartje na een middagactiviteit in ontmoetingscentrum Sophiastaete werd opgehaald en veilig thuis werd gebracht. Maartje is zeer tevreden met de vervoersservice van ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht. “Ik ben ontzettend  blij! Dankzij ANWB AutoMaatje kan ik twee keer per week naar een middagactiviteit in de Sophiastaete, wat voor mij van groot belang is. Ik kan niet ver lopen, maar op deze manier kan ik toch andere mensen ontmoeten.” Ze voegt eraan toe “En niet te vergeten, de chauffeurs zijn altijd vriendelijk en maken onderweg een gezellig praatje”.  

Wethouder Van Die is zeer te spreken over de vrijwilligersdienst: “Dankzij de vrijwilligers van AutoMaatje kunnen veel mensen er toch op uit. Ik feliciteer de vrijwilligers en de deelnemers van AutoMaatje met deze mijlpaal en hoop dat er nog velen volgen.”

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van de gemeente vervoeren met hun eigen auto. Marcel is een van de chauffeurs en hij rijdt al een jaar vrijwillig voor ANWB AutoMaatje. Hij vertelt enthousiast: “Elke rit is weer een feestje! Ik breng mensen naar hun dagbesteding,  ziekenhuisafspraken, bezoeken aan familie of vrienden, theaterbezoeken en zelfs naar vakantiebestemmingen binnen Nederland. Door de gesprekken onderweg of gewoon door er te zijn tijdens een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis, ben ik even het maatje van de deelnemer.  Het is zo waardevol en geeft mij als chauffeur energie. De planning van de ritten verloopt ook soepel. Ik krijg een paar dagen van tevoren een verzoek en als het een keer niet uitkomt, kan ik ook nee zeggen en wordt er een andere chauffeur gevonden. Ik hoop nog jaren ritten te maken voor AutoMaatje!”

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en kan zonder lid te zijn van ANWB. Deelnemers betalen alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de chauffeur.

Wilt u ook gebruik maken van AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht, of lijkt het u leuk om ook als chauffeur aan de slag te gaan? Neem contact op met ANWB AutoMaatje Hendrik-Ido-Ambacht van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur via 078 620 60 66 of automaatje@diverz.info.

Meer informatie kunt u vinden op ANWB AutoMaatje – Diverz

Foto gemaakt door Peter Pol Fotografie