LHBTI

LHBTI

Welzijnsorganisatie Diverz heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan onderwerpen rond discriminatie en inclusie samen met mensen die zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI). Dit doen wij als welzijnsorganisatie omdat wij inclusie belangrijk vinden en hier in onze manier van werken gezicht aan willen geven, juist in onze wijkgebouwen. Dat zijn de plekken waar zowel vrijwilligers als bewoners elkaar ontmoeten.

Op deze pagina willen we graag de kennis delen die er is.

Regenboog inloop

Houdt u van gezelligheid en ontmoet u graag gelijkgestemden? Een praatje maken en genieten van een heerlijke lunch? Dan zien wij u graag tijdens de Regenboog inloop 50+

Elke eerste vrijdag van de maand is er een activiteit in de Kubiek voor Roze Ouderen van 12.00-15.00 uur.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen via 078 – 612 6364

Diverz heeft alle kleuren van de regenboog en de Roze Loper in huis

Diverz staat als welzijnsorganisatie midden in de maatschappij. In onze wijkgebouwen en jeugdcentrums komen veel verschillende mensen. Ondanks onze verschillen zijn alle mensen gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn wel verschillen tussen mensen uit verschillende landen en met verschillende achtergronden. Die mix brengt ons de diversiteit waar Diverz zijn naam aan heeft te danken. Onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers zijn soms man of vrouw, verschillen soms in taal of afkomst, van uiterlijk en zijn soms jong, volwassen of een ouder mens?

Onze Seksuele gevoelens?

Verschillen zijn er ook in onze seksuele gevoelens. Veel vrouwen houden van mannen en veel mannen houden van vrouwen. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in 7% van de mensen dat anders is. Dan vallen vrouwen op vrouwen (lesbisch) of mannen op mannen (homoseksueel). Iemand die geen duidelijke seksuele voorkeur heeft voor mannen of vrouwen, noemen we biseksueel. Bij jongeren komt het voor dat ze het zelf niet eens weten wat hun seksuele identiteit is, omdat ze hun seksuele gevoelens nog willen ontwikkelen.

Diverz heeft ervaring met onze verschillen en wil alle vrijwilligers en bezoekers duidelijk maken dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, hoe je er uitziet, of je een man of een vrouw bent en van wie je wil houden. Bij Diverz vinden wij dat iedereen er mag zijn. Dat iedereen zich vrij en veilig mag voelen in onze gesprekken, in onze onderlinge contacten binnen de wijkgebouwen en jongerencentrums van Diverz.

Diverz komt op voor mensen. Man of vrouw, jong of ouder en dus ook voor iedereen met lesbische -, homoseksuele -, biseksuele – of transgender gevoelens. De LHBTI gemeenschap. De I staat voor Interseksueel. Dat zijn mensen die worden geboren met kenmerken van het vrouwelijke en mannelijke geslacht. Omdat Diverz zijn standpunt ver seksuele diversiteit zichtbaar wil maken hangen wij soms de regenboogvlag op onze gebouwen. De regenboogvlag staat met al zijn kleuren symbool, voor de seksuele verschillen die mensen voelen. Diverz wil daarmee laten zien dat jij naast welkom, ook vrij en veilig bij ons bent.

Diverz heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor mensen met seksuele verschillen. Om die reden is Diverz als welzijnsorganisatie officieel gekwalificeerd met de Roze Loper. Dit betekent dat onze medewerkers en vrijwilligers LHBTI vriendelijk willen zijn in woord en gedrag tegen iedereen. Diverz wil daarover graag met je in gesprek. Ook als dat nieuw of lastig is. Dat gesprek hebben wij regelmatig tijdens onze activiteiten en je mag ons altijd vragen stellen zodat wij met jou kunnen bespreken waarom Diverz dit zo belangrijk vindt.

Roze sociale kaart Rotterdam

Voor vragen over de dienstverlening van een organisatie, kunt u contact opnemen met de betreffende organisatie. Heeft u vragen over de Roze Sociale Kaart Rotterdam of wilt u een verzoek indienen om uw organisatie op te nemen?

rozesocialekaartrotterdam.nl

 

COC Rotterdam | COC Rotterdam is dé LHBT-organisatie voor Informatie & Advies, hulp en steun bij homoseksualiteit

COC Rotterdam is open voor alle vragen. Wij zijn bereikbaar per telefoon, e-mail en op afspraak voor individuele gesprekken. Helaas ziet het bestuur geen mogelijkheden om onder het huidige corona-protocol het ontmoetingscafé te openen.

cocrotterdam.nl

 

Samen met vrijwilligers zet Mara zich in voor mensen in kwetsbare posities, vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is en dat verbondenheid tussen mensen van levensbelang is.

Samen met vrijwilligers zet Mara zich in voor mensen in kwetsbare posities, vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is en dat verbondenheid tussen mensen van levensbelang is. Wij werken vanuit vertrouwen in mensen en sluiten aan bij het verlangen naar een goede toekomst voor iedereen.

 

Zonder stempel | Een site voor LHBTI’s met een beperking

We organiseren op diverse plaatsen in heel Nederland de soos. Hier komen mensen samen met een verstandelijke beperking die homo, lesbisch, biseksueel,

 

Welkom bij de ontdekkingstocht naar jouw identiteit!

Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Sommige mensen willen helemaal geen label op zichzelf plakken en andere juist weer wel. Jij bent jij! Deze website probeert jou een stuk op weg te helpen om beter te snappen hoe jij in elkaar zit.

11 oktober 2021
 
Vandaag, op Coming Out Day, hijsen wij de regenboogvlag.
Wij staan als organisatie voor een kleurrijke, prettige en veilige leefomgeving waar iedereen welkom is.
 
Vandaag zijn we er voor elkaar, met elkaar!
 
Samen met de gemeente Zwijndrecht is er een mooie video gemaakt hoe organisaties in Zwijndrecht samen de vlag uithangen en staan voor inclusiviteit.
#Diverz #welzijn #Zwijndrecht #ComingOutDay #regenboogvlag #LHBTI #LHBTIQ #inclusiviteit #rozeloper

Diverz krijgt de Roze Loper uitgereikt!

Zwijndrecht – Een feestelijke stemming heerste er bij Diverz. Onder aanwezigheid van wethouder Ronald de Meij werd aan Yvonne Zuidgeest (directeur-bestuurder van Diverz) De Roze Loper uitgereikt.

De Roze loper?”, zult u zeggen. Waar staat dat voor?”. De Roze loper is een officieel keurmerk waarmee een welzijns- of zorgorganisatie laat zien dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuele (LHBTI’s) zich bij hen thuis en veilig kunnen voelen.

Het hele verhaal lezen klik dan hier.

Ouders gebaat bij meer kennis over seksuele- en genderdiversiteit

Klik hier voor het artikel

LHBTI-vriendelijkheid bevorderen in welzijnsorganisaties

Klik hier voor het artikel