200ste rit ANWB AutoMaatje

200ste rit ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht

Een feestelijk moment voor ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht; op 14 december werd de 200ste rit gereden. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

Deze vrijwillige vervoersdienst, gestart in juli, geeft minder mobiele inwoners die geen redelijk alternatief hebben de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwillige chauffeur, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld ondersteuning bij de boodschappen of de afspraak in een ziekenhuis.

200ste rit met tevreden deelnemer
Op 14 december reed vrijwillige chauffeur Rieneke met deelnemer Marion de 200ste rit van Zwijndrecht naar een revalidatiecentrum in Dordrecht. “Ik ben heel blij met AutoMaatje” vertelt Marion enthousiast “Hierdoor hoef ik niet steeds een beroep te doen op mijn buren. Het is betrouwbaar en gemakkelijk te regelen en je voert ook nog eens een leuk gesprek met de chauffeur.” Rieneke voegt daar aan toe: “Het is een makkelijke manier om iets voor een ander te betekenen, je hebt alleen een auto en wat tijd nodig. Inmiddels heb ik verschillende mensen vervoerd, sommigen daarvan al meerdere keren. Vanuit Diverz worden de ritten goed geregeld. Van tevoren geef je aan welke dagen je beschikbaar bent. Er wordt gebeld of je een rit kan doen. Zo ja, dan volgt alle nodige informatie per e-mail en telefoon.”

Voorziet in een behoefte
Coördinator Nicole Blom van Diverz vertelt: ‘Sinds de start in juli hebben we al veel mensen op weg geholpen en hebben ook veel enthousiaste mensen zich opgegeven als vrijwillige chauffeur. En nu dan de 200ste rit! Wij zijn blij dat we duidelijk in een behoefte voorzien. De reacties zijn hartverwarmend. Mensen zijn heel blij dat ze even het huis uit kunnen, of dat nu voor plezier of om gezondheidsredenen is.’

Hoe werkt ANWB AutoMaatje Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht?
Deelnemers kunnen zich aanmelden via telefoon: 078- 620 60 66 (ma t/m do 9-12 uur) of via e-mail: automaatje@diverz.info. Een rit dient minimaal twee werkdagen van tevoren aangevraagd te worden en de deelnemer betaalt de chauffeur € 0,35 per km aan onkostenvergoeding. Je hoeft geen lid te zijn van de ANWB om deel te nemen, wel dien je woonachtig te zijn in Heerjansdam, Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht. Meer informatie over het  ANWB Automaatje: https://diverz.info/automaatje/ .