10 jaar Zwijndrecht voor Elkaar

Al 10 jaar maakt Zwijndrecht voor Elkaar impact! Op het vrijwilligersplatform bevinden zich 1463 deelnemers die hulp bieden en hulp vragen.

Koos is één van die deelnemers. Nadat hij met pensioen is gegaan, ging hij opzoek naar andere manieren om zijn tijd in te vullen en nuttig te zijn. Na wat op internet gekeken te hebben, kwam Koos terecht op het vrijwilligersplatform Zwijndrecht voor Elkaar. Hij maakte een profiel aan en al snel kwam hij bij de advertentie waar gezocht werd naar een maaltijdbezorger bij Diverz.

Naast het rijden van de maaltijden is Koos via Zwijndrecht voor Elkaar inmiddels ook ingegaan op tuinhulpvragen bij mensen thuis. Hij is zelfs actief als hulp bij de mondzorg van Swinhove. Hierbij helpt hij met het vervoeren van bewoners van hun woning naar de tandartspraktijkbus. Naast de praktische klussen die Koos tot voorheen vooral had opgepakt, is hij nu ook begonnen met een opleiding tot schuldhulpverlener bij Humanitas. Dit is iets dat helemaal nieuw is voor Koos, maar hij vindt het leuk dat het vrijwilligerswerk zo uiteenlopend kan zijn en daarmee ook uitdagend blijft. 

Wilt u net als Koos andere inwoners van Zwijndrecht een glimlach bezorgen? Heeft u een uurtje over voor iemand? Een uurtje wandelen, iemands maatje zijn, kleine klusjes in de tuin of in huis? Dit is slechts een kleine greep uit de hulpvragen in Zwijndrecht.

Of bent ú juist op zoek naar een (wandel) maatje? Heeft u hulp nodig bij een klusje? Meld u dan aan bij het platform en plaats uw hulpvraag, zodat andere inwoners daarop kunnen reageren: www.zwijndrechtvoorelkaar.nl.